Tataráček z čerstvého ananasu a máty s kousky grilovaného candáta a domácím chilli džemem

Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ryba 60g s naříznutou kůží
    máslo 30g
    chilli džem 4lžíce
    ananas 500g nakrájený na kostičky
    máta 1hrst
Pokyny
  1. Vyzrálý ananas smícháme s mátou a dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice.
  2. Porce ryby osušíme, osolíme a lehce opepříme. Ihned položíme na rozpálenou pánev kůží dolů a každou porci krátce přitiskneme pomocí špachtle k pánvi.
  3. Filátka tak zůstanou po upečení rovná. Na kůži pečeme asi 90 % času. Během pečení přidáme i studené máslo, kterým ryby přeléváme. Pak na velmi krátkou dobu, asi 10 % zbývajícího času, otočíme.
  4. Ihned servírujeme na dopředu připravené talíře s ananasem a chilli džemem.

Recept na domácí chilli džem najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*