Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
|
Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
ryba
60g
s naříznutou kůží
máslo
30g
chilli džem
4lžíce
ananas
500g
nakrájený na kostičky
máta
1hrst
|
Pokyny
- Vyzrálý ananas smícháme s mátou a dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice.
- Porce ryby osušíme, osolíme a lehce opepříme. Ihned položíme na rozpálenou pánev kůží dolů a každou porci krátce přitiskneme pomocí špachtle k pánvi.
- Filátka tak zůstanou po upečení rovná. Na kůži pečeme asi 90 % času. Během pečení přidáme i studené máslo, kterým ryby přeléváme. Pak na velmi krátkou dobu, asi 10 % zbývajícího času, otočíme.
- Ihned servírujeme na dopředu připravené talíře s ananasem a chilli džemem.
Recept na domácí chilli džem najdete zde.