Skořicové šneky: dvakrát kynuté a neuvěřitelně nadýchané

 

Tyto skořicové šneky doporučujeme začít péct ještě večer. Dvojité kynutí se vám odmění nadýchaným a úžasně bohatým těstem, které vás omámí svou chutí.
Tyto skořicové šneky doporučujeme začít péct ještě večer. Dvojité kynutí se vám odmění nadýchaným a úžasně bohatým těstem, které vás omámí svou chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 koláčová forma, průměr 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Suroviny na kvásek
    voda 100ml
Suroviny na těsto
    vejce 2ks
    máslo 80g pokojové teploty
    sůl 1špetka
Suroviny na náplň
    skořice mletá
    máslo 100g
    kvásek 1lžíce pšeničný nebo žitný
Pokyny
  1. Lžičku kvásku rozmíchejte s vodou a přidejte mouku. Takto připravený kvas nechte při pokojové teplotě nejlépe přes noc prokvasit.
  2. Druhý den vložte kvas do mísy kuchyňského robotu, přidejte všechny ostatní suroviny na těsto a hněťte ho cca 15 minut.
  3. Hotové těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho zhruba 2 hodiny kynout. Po dvou hodinách vložte těsto do uzavíratelné krabičky, schovejte ho do lednice a nechte ho opět přes noc odpočívat.
  4. Druhý den vytáhněte těsto z lednice, rozdělte ho na dvě části a každou rozválejte na placku. Takto rozválené těsto potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem a skořicí.
  5. Těsto srolujte, rozkrájejte ho na "špalíčky" a vyložte s nimi zapékací formu, kterou vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů C asi 30-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*