Tyto skořicové šneky doporučujeme začít péct ještě večer. Dvojité kynutí se vám odmění nadýchaným a úžasně bohatým těstem, které vás omámí svou chutí.
|
Tyto skořicové šneky doporučujeme začít péct ještě večer. Dvojité kynutí se vám odmění nadýchaným a úžasně bohatým těstem, které vás omámí svou chutí.
|
Suroviny
Suroviny na kvásek
hladká mouka
100g
voda
100ml
Suroviny na těsto
hladká mouka
200g
plnotučné mléko
150ml
polohrubá mouka
200g
vejce
2ks
třtinový cukr
60g
máslo
80g
pokojové teploty
sůl
1špetka
Suroviny na náplň
skořice
mletá
máslo
100g
třtinový cukr
50g
kvásek
1lžíce
pšeničný nebo žitný
|
Pokyny
- Lžičku kvásku rozmíchejte s vodou a přidejte mouku. Takto připravený kvas nechte při pokojové teplotě nejlépe přes noc prokvasit.
- Druhý den vložte kvas do mísy kuchyňského robotu, přidejte všechny ostatní suroviny na těsto a hněťte ho cca 15 minut.
- Hotové těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho zhruba 2 hodiny kynout. Po dvou hodinách vložte těsto do uzavíratelné krabičky, schovejte ho do lednice a nechte ho opět přes noc odpočívat.
- Druhý den vytáhněte těsto z lednice, rozdělte ho na dvě části a každou rozválejte na placku. Takto rozválené těsto potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem a skořicí.
- Těsto srolujte, rozkrájejte ho na "špalíčky" a vyložte s nimi zapékací formu, kterou vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů C asi 30-40 minut.