Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
|
Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Borůvky podlijte vodou, přidejte cukr a nechte společně probublat, za stálého míchání asi 10 minut.
- Bramborovou moučku rozmíchejte ve smetaně a přilijte do rozvařených borůvek. Ještě asi 5 minut za stálého míchání povařte.
- Když omáčka zhoustne a je hladká, můžete s ní přelít hotové lívance.
Žahour můžete stejným způsobem připravit i z jahod nebo malin.