Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
|
Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
|
Porce
1 knedlík
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
rohlík
6ks
vejce
2ks
hrubá mouka
100g
mléko
2dl
pepř
bílý
|
Pokyny
- Rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte je se žloutky, mlékem, moukou a nasekanou petrželkou.
- Směs osolte, přidejte špetku muškátového květu a pepře a nechte chvíli odležet.
- Ušlehejte pevný sníh z bílků, vmíchejte jej opatrně do těsta a vytvarujte z něj šišku.
- Knedlík vložte do vroucí vody a vařte na mírném plameni asi 20 minut.
- Aby se knedlík nerozpadal, zabalte jej do namočeného a dobře vyždímaného plátěného ubrousku, který na koncích zavažte nití.