Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
|
Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
švestková povidla
5lžic
rostlinný olej
2lžíce
citrónová kůra
1lžička
nastrouhaná
hladká mouka
3lžíce
voda
500ml
|
Pokyny
- Z oleje (nebo másla) a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou.
- Přidáme švestková povidla a za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne.
- Nakonec do omáčky přidáme cukr, podle chuti koření a nastrouhanou citrónovou kůru.
- Vše necháme provařit dalších 10 minut.
- Hotovou omáčkou přelijeme maso a můžeme podávat.