Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
|
Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Hovězí maso naklepejte a nakrájejte na větší kostky. Cibule nakrájejte na plátky a osmahněte je na rozpáleném sádle a kostičkách slaniny.
- Přidejte kostky masa a za stálého míchání je opečte, dokud se šťáva nevydusí.
- Pokrm posypte paprikou, počkejte, až zpění, a pak vše zalijte částí piva a trochou vody.
- Osolte, opepřete, přidejte kečup, česnek utřený se solí, kmín a vše poduste, dokud nebude maso téměř měkké.
- Dolijte zbylé pivo, okořeňte (nejlépe čerstvou) majoránkou a ještě krátce převařte.
Nejvhodnější přílohou jsou jemné nádivkové knedlíky s petrželkou.