Guláš na pivě

Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 500g kližka
    cibule 2ks
    sádlo 2lžíce
    pivo 1dl světlé
    kečup 1lžíce
    paprika 1lžička sladká, mletá
    česnek 2stroužky
    kmín 1lžička drcený
    pepř černý
Pokyny
  1. Hovězí maso naklepejte a nakrájejte na větší kostky. Cibule nakrájejte na plátky a osmahněte je na rozpáleném sádle a kostičkách slaniny.
  2. Přidejte kostky masa a za stálého míchání je opečte, dokud se šťáva nevydusí.
  3. Pokrm posypte paprikou, počkejte, až zpění, a pak vše zalijte částí piva a trochou vody.
  4. Osolte, opepřete, přidejte kečup, česnek utřený se solí, kmín a vše poduste, dokud nebude maso téměř měkké.
  5. Dolijte zbylé pivo, okořeňte (nejlépe čerstvou) majoránkou a ještě krátce převařte.

Nejvhodnější přílohou jsou jemné nádivkové knedlíky s petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*