Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
|
Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Polévka
mango
200g
mangové pyré
kokos
50g
kokosové pyré
cukerný rozvar
62ml
cukr
25g
krupice
citrón
1ks
Tapioka
|
Pokyny
- Perličky namočíme přes noc do studené vody.
- Do hrnce dáme vařit zhruba 2 litry vody a do vroucí vody přidáme scezené tapiokové perličky. Vaříme krátce 2–4 minuty. Perličky musí zesklovatět.
- Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Převaříme limetové listy, cukr rozpustíme v kokosovém mléce a dáme vychladnout.
- Do dvou třetin kokosového rozvaru dáme perličky a ze zbytku vytvoříme před podáváním pěnu. Na dno skleničky dáme lžící perličky namočené v kokosovém mléce.
- Na vrstvu tapioky opatrně nalijeme mango polévku a navrch ozdobíme kokosovým mlékem, našlehaným ručním tyčovým mixérem.