Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
|
Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
fenykl
4ks
mořské ryby
150g
mořský vlk, pražma a podobně
tymián
1svazek
bobkový list
1ks
bílé víno
100ml
máslo
15g
cibule
1ks
najemno nasekaná
bazalka
4lístky
pernod
2lžíce
rybí vývar
1litr
smetana
200ml
|
Pokyny
- V kastrolu rozehřejeme máslo a ve chvíli, kdy začíná pěnit, přidáme cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme fenykl, nakrájený na slabé proužky, vše zarestujeme spolu s tymiánem a bobkovým listem.
- Do základu přidáme ryby a po opětovném zarestování podlijeme vínem.
- Když je víno zavařené, přilijeme rybí vývar a dobře provaříme. Vývar svaříme o jednu třetinu a přidáme smetanu.
- Vše provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme do hustoty jemného krému.
- Polévku scedíme, přelijeme do hrnce odpovídající velikosti a opět přivedeme k pomalému varu.
- Na závěr ochutíme solí, pepřem a pernodem. Zdobíme snítkou fenyklu, případně kouskem ryby, kterou ovšem musíme dát na stranu a nepoužít ji do krému.