Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
|
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Uvařenou cizrnu s malým množstvím vody, ve které se vařila, umixujeme do hladka.
- Vložíme do misky a přidáme ostatní nadrobno nakrájené ingredience a koření.
- Vše dobře promícháme pomocí silikonové stěrky. Případně ještě dosolíme a okyselíme citronovou šťávou.
- Hummus by měl být výrazný po citronu a vonět by měl po mletém římském kmínu.
- Hummus se podává chlazený jako předkrmová pomazánka. Ideální je mazat si ho v silné vrstvě na kousky libanonského chleba, který je běžně k dostání, nebo i na křupavé toasty.
Cizrnu si namočíme přes noc do prostorného hrnce a studené vody. Svůj objem může až ztrojnásobit. Druhý den případně dolijeme vodu a vaříme pod poklicí 2–3 hodiny do měkka.