Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
|
Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Taliány dáme vařit do studené vody a vaříme pomalu asi 15 minut. Mezitím připravíme omáčku.
- Máslo v rendlíku rozpustíme, a když začíná pěnit, přidáme šalotku. Tu necháme za stálého míchání zesklovatět a zastříkneme ji vínem.
- Víno necháme přejít varem a zredukujeme na polovinu. Pak přidáme hořčici a nakonec smetanu. Omáčku necháme převařit a dochutíme ji.