Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
|
Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí prsa
2ks
med
2lžíce
máslo
2lžíce
citrónová šťáva
1lžička
|
Pokyny
- Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, med a citronovou šťávu.
- Jakmile se na směsi začne tvořit pěna, vložíme řízky a z obou stran zvolna opékáme.
- Nejvděčnější přílohou jsou brambory nebo rýže. Doporučujeme šťávu „povolit“ vodou.
Do medové směsi můžete přidat lžičku kari koření - maso je pak pikantnější.
Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.