Kuře karamel

Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Šalotkový karamel
    voda 500ml
    omáčka 500ml rybí
    šalotka 5ks nakrájené na jemné plátky
Marináda na kuře
    kuřecí maso 1kg kuřecí stehna
    česnek 20g
    zázvor 60g
    rostlinný olej 2lžíce
Pokyny
Šalotkový karamel
  1. Vodu s cukrem svaříme do zlatavé barvy. Přidáme nakrájenou šalotku a necháme vařit asi minutu, dokud šalotka nezezlátne.
  2. Pak přilijeme rybí omáčku a necháme ji přejít varem. Hotovou omáčku necháme vystydnout a dále ji používáme dle receptu na kuře.
Marináda na kuře
  1. Maso pečeme kůží dolů do křupava.
  2. Pak je asi 10 minut necháme dopéct v troubě při teplotě 180 °C.
  3. Upečené maso rozporcujeme na čtyři kousky a přidáme na pánvičku do zahřátého karamelu.
  4. Nakonec přidáme na porci 30 g másla. Podáváme s rýží nebo zelným salátem.
  5. Navrch sypeme smaženou šalotkou a dlouhými kousky pažitky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*