Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
|
Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
|
Porce
1 hrnek
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
sójové boby
1hrnek
voda
2sklenice
sůl
½lžičky
|
Pokyny
- Sóju na noc namočíme a druhý den řádně propláchneme. Následně směs rozmixujeme s vodou.
- Rozmixovanou hmotu pak přecedíme přes sítko nebo plátno.
- Mléko ještě necháme projít varem a přidáme ½ lžičky soli, můžeme také různě dochutit (dle tipů viz níže).
- Povaříme na mírném ohni zhruba 15 minut a můžeme podávat.