Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.
|
Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.
|
Suroviny
ořechy
230g
vlašské
krupicový cukr
155g
čaj
8g
Pu-erh, lze nahradit čajem Earl grey
olej
na smažení
|
Pokyny
- Na pánvičce při nízké teplotě orestujeme čaj, dokud nezačne vonět. Vložíme ho do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
- Mezitím přivedeme do varu vodu a ořechy v ní jednu minutu blanšírujeme.
- Po vyjmutí z vody je osušíme a ještě teplé obalíme v cukru.
- V menší pánvičce zahřejeme olej na 220 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
- Ořechy smažíme v oleji asi 4-5 minut a vyndáme je na pečicí papír.
- Aby se neslepily, dáme je na papíře kousek od sebe.
- Ještě teplé je posypeme cukrem smíchaným s mixovaným čajem a necháme každý zvlášť zatuhnout.
- Skladujeme v uzavřené nádobě, aby karamel nezvlhl.