Vlašské ořechy v glazé z čaje

Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.
  • Encyklopedie
Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ořechy 230g vlašské
    čaj 8g Pu-erh, lze nahradit čajem Earl grey
    olej na smažení
Pokyny
  1. Na pánvičce při nízké teplotě orestujeme čaj, dokud nezačne vonět. Vložíme ho do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
  2. Mezitím přivedeme do varu vodu a ořechy v ní jednu minutu blanšírujeme.
  3. Po vyjmutí z vody je osušíme a ještě teplé obalíme v cukru.
  4. V menší pánvičce zahřejeme olej na 220 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
  5. Ořechy smažíme v oleji asi 4-5 minut a vyndáme je na pečicí papír.
  6. Aby se neslepily, dáme je na papíře kousek od sebe.
  7. Ještě teplé je posypeme cukrem smíchaným s mixovaným čajem a necháme každý zvlášť zatuhnout.
  8. Skladujeme v uzavřené nádobě, aby karamel nezvlhl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*