Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
|
Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
cukr
1lžička
sušené droždí
7g
voda
75ml
teplá
hladká mouka
230g
olivový olej
2lžíce
|
Pokyny
- Cukr a droždí rozpustíme v teplé vodě s trochou mouky a necháme několik minut odpočívat, dokud kvásek nevzejde.
- V míse smícháme mouku s kváskem a důkladně prohněteme.
- Přikryjeme utěrkou a necháme dvojnásobně nakynout.
- Po nakynutí prohněteme těsto ještě jednou a rozválíme ho na obdélník.
- Na plech dáme pečicí papír a těsto.
- Těsto před pečením potřeme olivovým olejem, posypeme solí a pečeme v troubě předehřáté na 240 °C asi 10 minut.
- Podáváme s olivovou tapenádou.