Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
|
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
dýně
400g
moučkový cukr
250g
vejce
2ks
listové těsto
1ks
zakysaná smetana
1ks
pomeranč
1ks
skořice
1lžička
hřebíček
2ks
zázvor
½lžičky
|
Pokyny
- Oloupanou dýni zbavte jader a dužinu povařte v hrnci. Přidejte polovinu cukru, pomerančovou šťávu, a nechte změknout.
- Jakmile začne dýně karamelizovat, hrnec odstavte a dýni rozmixujte na pyré.
- Zatím si rozválíme listové těsto a vložíme do formy na koláče.
- Těsto propíchejte vidličkou.
- V míse rozšlehejte celá vejce se smetanou, zbylým cukrem, skořicí, sušeného zázvoru a hřebíčky a postupně přimíchávejte pyré.
- Směs rovnoměrně rozetřete na připravený korpus a pečte na 200 stupňů a pečte do zlatova (necelou půlhodinku).