Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
|
Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
granátové jablko
1ks
banán
1ks
ovesné vločky
150g
mléko
250ml
třtinový cukr
3lžičky
med
4lžičky
skořice
½lžičky
|
Pokyny
- Nalijte mléko do kastrůlku a asi na 10 minut do něj namočte vločky. Pak za stálého míchání přiveďte k varu.
- Přidejte špetku soli, třtinový cukr a med.
- Zmírněte oheň a nechte jen probublávat.
- Z granátového jablka vyjměte lžičkou semínka (trochu jich nechte stranou na ozdobu), přidejte je k vločkám a ještě deset minut povařte, dokud směs nezhoustne.
- Hotovou směs rozdělte do misek a ozdobte kolečky banánu, zbylými granátovými semínky a posypte skořicí.