Ovesné vločky s granátovým jablkem

Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    banán 1ks
    mléko 250ml
    třtinový cukr 3lžičky
    med 4lžičky
    skořice ½lžičky
Pokyny
  1. Nalijte mléko do kastrůlku a asi na 10 minut do něj namočte vločky. Pak za stálého míchání přiveďte k varu.
  2. Přidejte špetku soli, třtinový cukr a med.
  3. Zmírněte oheň a nechte jen probublávat.
  4. Z granátového jablka vyjměte lžičkou semínka (trochu jich nechte stranou na ozdobu), přidejte je k vločkám a ještě deset minut povařte, dokud směs nezhoustne.
  5. Hotovou směs rozdělte do misek a ozdobte kolečky banánu, zbylými granátovými semínky a posypte skořicí.

icon_plast_50x50  Plast, do kterého bývají banány zabaleny, patří do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*