Polévka z černého kořene

Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 20g
    ocet 1,5lžíce
    mléko 100ml
    žloutek 1ks
Pokyny
  1. Pečlivě očištěný kořen pokrájíme na zhruba 2 cm kousky a povaříme v osolené vodě.
  2. V dalším hrnci si uděláme jíšku z másla a mouky, přidáme povařený kořen s vodou, řádně rozmícháme.
  3. Před dovařením přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem, ocet a zamícháme.
  4. Podle chuti osolíme, opepříme, posypeme bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*