Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
|
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory přelisujeme, přidáme polohrubou mouku a sůl (na kilo brambor 400 g mouky), jeden žloutek, vypracujeme hladké kompaktní těsto.
- Rozdělíme na čtyři bochánky a na pomoučeném válu vyválíme válečky, nakrájíme na noky.
- Rajčata přepůlíme, na rozpálené pánvi osmažíme, aby se zredukovala.
- Vedle rajčat osmažíme slaninu s trochou česneku.
- Až se z něj uvolní chuť, vyndáme jej a přidáme cibuli.
- Do osolené vařící vody vsypeme noky, až vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev.
- Přidáme malinko vody, ve které se vařily, a kousek másla pro glazuru.
- Osolíme, opepříme, před servírováním přidáme rukolu, která dodá říz, barvu a křupavost.