Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
|
Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
|
Porce
4 placičky
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
1hrnek
žitná chlebová mouka
1hrnek
jarní cibulka
1hrnek
voda
½hrnku
horká
voda
¼hrnku
studená
olivový olej
¼hrnku
olivový olej
1lžíce
do těsta
sůl
1špetka
|
Pokyny
- Do větší mísy vsypte hladkou a žitnou mouku
- K mouce vlijte půl hrnku horké vody a vše pořádně promíchejte.
- Potom přidejte ¼ hrnku studené vody, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky soli a rukama vypracujte těsto.
- Hotové jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi hodinu odpočinout.
- Mezitím si připravte olej z jarních cibulek.
- Do vyšší nádoby vsypte půl hrnku nasekané jarní cibulky, přidejte ¼ hrnku oleje, ½ lžičky soli, špetku pepře, špetku jedlé sody a vše rozmixujete tyčovým mixérem dohladka.
- Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte ho na čtyři části.
- Každou část vyválejte na placku, potřete ji připraveným olejem a posypte ji nasekanou jarní cibulkou.
- Placku přehněte napůl a vzniklou polovinu znova přehněte.
- Válečkem nebo rukama placku opět vyválejte.
- Takto připravené placky smažte na lžíci olivového oleje z obou stran dozlatova.
- Upečené placky nechte vychladnout, nakrájejte je nožem nebo rádýlkem na čtverečky a podávejte.