Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
|
Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kysané zelí
250g
zeleninový vývar
1litr
cibule
3ks
tempeh
1ks
smažený
misa
3lžíce
jablečný nebo ječný
máslo
přepuštěné
|
Pokyny
- Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájené cibule a zalijeme vše horkým vývarem.
- Jemně osolíme a přidáme část kysaného zelí.
- Přivedeme k varu, můžeme přidat čerstvou celerovou nebo petrželovou nať.
- Dochutíme ume octem a pepřem. Přidáme druhou část zelí, nakrájený tempeh a miso.
- Poté polévku již nevaříme, necháme ji pouze odstát.
- Pokud bychom ji opět přivedli k varu, zničíme živé kultury bakterií, které jsou v zelí a misu obsažené.