Martinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 rohlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 500g polohrubá
    mléko 250ml
    máslo 75g
    droždí 25g
    vejce 2ks žloutek
    cukr 2lžíce
    sůl ½lžičky
Pokyny
  1. V hrníčku si utřete droždí s cukrem, do této směsi přidejte trochu mléka a mouky.
  2. Takto připravený kvásek nechte „vyjít“ na teplém místě.
  3. Ostatní suroviny dejte do mísy, a do ní přilejte vzešlý kvásek.
  4. Těsto pořádně propracujte a dejte kynout na teplé místo.
  5. Po vykynutí těsto rozdělte na 6 bochánků, ty ještě nechte dokynout.
  6. Poté je rozválejte na tenké pláty, ty pak rozřežte na jednotlivé trojúhelníčky.
  7. Na delší stranu (odvěsnu) trojúhelníku dejte náplň a těsto sviňte do podoby rohlíčku.
  8. Jako náplň se skvěle hodí mák s povidly, hrušková povidla, nebo tvaroh, zkrátka cokoliv máte rádi.
  9. Takto připravené rohlíčky dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  10. Povrch rohlíčků pomažte bílkem, pokud máte rádi, můžete posypat i drobenkou nebo nasekanými mandlemi.
  11. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-40 min na 200 °C.
  12. Vychladlé rohlíčky poprašte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*