Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
|
Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
|
Porce
20 rohlíčků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- V hrníčku si utřete droždí s cukrem, do této směsi přidejte trochu mléka a mouky.
- Takto připravený kvásek nechte „vyjít“ na teplém místě.
- Ostatní suroviny dejte do mísy, a do ní přilejte vzešlý kvásek.
- Těsto pořádně propracujte a dejte kynout na teplé místo.
- Po vykynutí těsto rozdělte na 6 bochánků, ty ještě nechte dokynout.
- Poté je rozválejte na tenké pláty, ty pak rozřežte na jednotlivé trojúhelníčky.
- Na delší stranu (odvěsnu) trojúhelníku dejte náplň a těsto sviňte do podoby rohlíčku.
- Jako náplň se skvěle hodí mák s povidly, hrušková povidla, nebo tvaroh, zkrátka cokoliv máte rádi.
- Takto připravené rohlíčky dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Povrch rohlíčků pomažte bílkem, pokud máte rádi, můžete posypat i drobenkou nebo nasekanými mandlemi.
- Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-40 min na 200 °C.
- Vychladlé rohlíčky poprašte moučkovým cukrem a můžete podávat.