Brownies patří v české kuchyni již mezi klasiky. Dekadentní dezert plný vláčné lahodné čokolády dokáže zahnat čokoládovou krizi. Samostatně chutná skvěle, čerstvé ovoce mu dodá svěží chuť. Tentokrát jsme brownies zkombinovali se slaným karamelem. Intenzivní čokoládové aroma a lehce slaná příchuť karamelu vás přesvědčí o dokonalé harmonii chutí.
|
Brownies patří v české kuchyni již mezi klasiky. Dekadentní dezert plný vláčné lahodné čokolády dokáže zahnat čokoládovou krizi. Samostatně chutná skvěle, čerstvé ovoce mu dodá svěží chuť. Tentokrát jsme brownies zkombinovali se slaným karamelem. Intenzivní čokoládové aroma a lehce slaná příchuť karamelu vás přesvědčí o dokonalé harmonii chutí.
|
Porce
Forma 20 x 20 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
čokoláda
200g
hořká
máslo
160g
třtinový cukr
150g
hladká mouka
100g
kakao
40g
vejce
3ks
Slaný karamel
cukr krupice
100g
máslo
50g
slané
smetana ke šlehání
70ml
|
Pokyny
- Troubu si předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem.
- V míse nad párou si rozpusťte máslo a čokoládu, poté je nechte trochu vychladnout. Samostatně začněte šlehat vejce, jakmile máte trochu pěnu, začněte po lžičkách přidávat cukr.
- Opatrně do směsi vmíchejte čokoládovou směs, vše promíchejte a nakonec přidejte připravenou směs kakaa a mouky. Nalijte směs do formy.
- Pečte asi 30 minut - těsto by mělo být uvnitř vláčné a vlhké.
- Následně si připravíte slaný karamel. Cukr necháte zkaramelizovat na pánvi na mírném ohni. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidejte za stálého míchání slané máslo a potom smetanu. Stáhněte z ohně a ještě chvíli míchejte. Nechte mírně vychladnout.
- Vychladlé brownies nakrájejte na kostky a polijte karamelem.