Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
|
Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kapra zbavíme šupin a vložíme do osolené vody a s kořením vaříme doměkka.
- Vývar přecedíme a maso obereme.
- Mezitím nakrájíme očištěnou cibuli na kolečka, kořenovou zeleninu na nudličky a osmahneme na oleji, přisypeme papriku, zamícháme, necháme krátce zpěnit a ihned zalijeme vývarem z kapra.
- Chvíli povaříme, vložíme maso a zdobíme pokrájenou petrželkou.