Autorka lifestylového blogu má ráda dobré jídlo, které nejraději připravuje pro své blízké. Její motto zní: „Když se chce, všechno jde,“ a to naprosto vystihuje její tvrdohlavou a cílevědomou povahu. Připravte si chutný jablečný závin podle receptu její babičky.
Suroviny na těsto
- 40 dkg hladké mouky
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce mléka
- 3 žloutky
- 20 dkg tuku
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- 1 prášek do pečiva
Suroviny na náplň
- Jablka
- Strouhanka
- Cukr krystal
- Skořice
- Rozinky
- Ořechy
- Cukr moučka
- 1 vejce na potření
Suroviny na přípravu těsta spojíme a hněteme, až je těsto krásně vláčné. Poté necháme 15 minut odpočinout v lednici. Následně vyválíme tenké pláty, které posypeme vrstvou strouhanky. Na ni nastrouháme jablka a pak přidáme rozinky, ořechy, krystalový cukr a skořici. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 ° C asi 20 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Jablečný štrúdl mám moc, moc ráda, určitě vyzkouším i tento recept.