Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
|
Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
|
Porce
5 žahourů
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
borůvky
3hrnky
moučkový cukr
3 - 6lžíce
smetana
1,5hrnku
Solamyl
2lžičky
|
Pokyny
- Vodou podlité borůvky rozvaříme s cukrem (jeho množství záleží na vaší chuti), pro hladký žahour doporučujeme vařit alespoň 10 minut.
- Solamyl smícháme se smetanou a přilijeme do borůvek, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
- Poté nalijeme na zvolenou přílohu.
- Ale i s rybízem můžeme zazářit, tento rychlý recept zvládne každý!