Snídaně jsou základem zdravého životního stylu. Platí to zejména v zimě, kdy je ráno ještě tma a všichni by si rádi přispali. Zdravé a lahodné snídaně by vás mohly motivovat k tomu, abyste vyskočili z postele a začali den s radostí a energií.
Teplá snídaně je zejména v zimě skvělým způsobem, jak začít nový den. Například velmi výživná ovesná kaše „porridge“ je tradičním jídlem v Anglii. V překladu je to klasická ovesná kaše – tekutina plus obilnina. Pokud byste k snídani zvolili právě tuto dobrotu, doporučujeme použít k její přípravě kokosové mléko, abyste příliš nezatížili zažívací systém.
Kravské mléko, které způsobuje zahleňování organismu, není zejména v období viróz vítaným hostem na jídelníčku.
Kaše vás díky skořici krásně zahřeje, navíc ještě pomůže při boji se záněty a stimuluje krevní oběh. Jablko vám zase dodá vlákninu a potřebné vitamíny.
Ovesná kaše se skořicí a jablky
Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější - dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc je její příprava velmi...
Recept - suroviny a postupPokud nemáte ráno času nazbyt, můžete mít snídani hotovou doslova za pár vteřin. Stačí si připravit do zásoby tzv. granolu – domácí müsli.
Jeho základem jsou extra zdravé ovocné vločky, kokos a spousta semínek, která dodají energii i tolik potřebné minerály.
Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídani během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Pak jen stačí nasypat ji...Bezlepková kokosová granola
Pro vyznavače zdravého životního stylu máme recept na smoothie. Stačí pokrájet ovoce (můžete mít připravené v ledničce od večera), rozmixovat je s rostlinným nebo ořechovým mlékem a snídaně je hotová. Díky tomu, že jsou všechny ingredience rozmixované, je tělo daleko snadněji stráví a může energii věnovat důležitějším procesům. Uvidíte, že taková vitamínová bomba vám dá energii až do oběda.
Tato vitamínová bomba nastartuje vaše tělo na celý den. Smoothie bowl můžete ozdobit čímkoli, co vás napadne. Použijte ovoce, ovesné...Smoothie bowl s borůvkami a ananasem
Bloggerka Romana
Hlavou mi poletovala myšlenka založit si vlastní blog a nabídnout tak své recepty ostatním nadšencům a milovníkům vaření. Netrvalo dlouho a vznikl foodblog na stránkách Facebooku a brzy nato blog naskokvkuchyni.cz na webových stránkách. Tato práce mě začala natolik bavit, že jsem jídlo a vaření pojala i z jiné stránky – chtěla jsem ukázat jejich krásu a umění zvnějšku.