Bezlepková kokosová granola

Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídani během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Pak jen stačí nasypat ji do jogurtu a máte hned vynikající snídani!
Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídani během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Pak jen stačí nasypat ji do jogurtu a máte hned vynikající snídani!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ovesné vločky 200g bezlepkové
    brusinky 100g sušené
    semínka 70g slunečnicová
    cukr 50g třtinový
    kokos 50g strouhaný
    olej 2lžíce kokosový
    sirup 2lžíce agávový
    marmeláda 2lžíce pomerančová
    sůl 1špetka himalájská
    skořice ½ lžičky
Pokyny
  1. V míse smícháme všechny suroviny kromě kokosového oleje.
  2. Kokosový olej rozpustíme a vymažeme jím plech, do kterého nasypeme vytvořenou směs a rovnoměrně ji zde rozprostřeme.
  3. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 160 °C.
  4. Po 15 minutách směs promícháme a po dalších 5 ještě jednou.
  5. Celkem pečeme cca 25 minut, poté z trouby vyndáme a necháme vychladnout.

Granolu pečlivě uzavřete do sklenice, aby zůstala křupavá, a pak ji stačí smíchat s jogurtem nebo vlažným kokosovým mlékem. Znáte lepší způsob, jak si do mrazivých dní přinést vůni exotiky a letní dovolené?

Autorkou receptu je Romana Böhmová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*