Jihlavská kyselka

Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor ½kg
    máslo 50g
    hladká mouka 2lžíce
    vejce 2ks
    libeček 2snítky nebo petrželová nať
Pokyny
  1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. Ty vložte do litru vroucí osolené vody.
  3. Vařte asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  4. Na pánvičce si z másla a mouky připravte zásmažku, rozřeďte ji trochou vody z brambor, rozmíchejte do hladka a pak přidejte do hrnce k bramborám.
  5. Promíchejte, přilijte podmáslí, přisypte kmín a nechte chvíli povařit.
  6. V hrnku rozkvedlejte dvě vejce a pak je za stálého míchání vlijte do polévky.
  7. Ještě krátce povařte a můžete polévku servírovat ozdobenou nasekaným libečkem nebo petrželovou natí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*