Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
|
Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky.
- Ty vložte do litru vroucí osolené vody.
- Vařte asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
- Na pánvičce si z másla a mouky připravte zásmažku, rozřeďte ji trochou vody z brambor, rozmíchejte do hladka a pak přidejte do hrnce k bramborám.
- Promíchejte, přilijte podmáslí, přisypte kmín a nechte chvíli povařit.
- V hrnku rozkvedlejte dvě vejce a pak je za stálého míchání vlijte do polévky.
- Ještě krátce povařte a můžete polévku servírovat ozdobenou nasekaným libečkem nebo petrželovou natí.