Raw majonéza a její příprava

Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ořechy 1šálek raw
    voda 1/4šálku
    olivový olej 1/4šálku panenský olivový, lisovaný za studena
    datle 2 - 3ks
    sůl 1lžička
    cibule 1/2lžičky
    česnek 1/2lžičky
Pokyny
  1. Kešu ořechy namočte cca na dvě hodiny.
  2. Po dvou hodinách slijte vodu z kešu ořechů a dejte je spolu s ostatnímu ingrediencemi do mixéru. Do mixéru zatím nepřidávejte olivový olej.
  3. Vše rozmixujte dohladka.
  4. Aby byla majonéza jemná, přilévejte na závěr postupně olivový nebo bio slunečnicový olej, až se zcela promíchá se všemi ingrediencemi.
  5. Majonézu dle potřeby dochuťte solí.
Raw tatarská omáčka
  1. Nadrobno nakrájejte kyselé okurky a cibuli (popř. kousek kapie nebo mrkve) a zamíchejte do majonézy.
Raw vlašský salát
  1. Do majonézy vmíchejte červené zelí a vznikne vám zdravá obdoba vlašského salátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*