Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
|
Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku.
|
Porce
300 ml
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
ořechy
1šálek
raw
voda
1/4šálku
citrónová šťáva
1/4šálku
olivový olej
1/4šálku
panenský olivový, lisovaný za studena
datle
2 - 3ks
sůl
1lžička
cibule
1/2lžičky
česnek
1/2lžičky
|
Pokyny
- Kešu ořechy namočte cca na dvě hodiny.
- Po dvou hodinách slijte vodu z kešu ořechů a dejte je spolu s ostatnímu ingrediencemi do mixéru. Do mixéru zatím nepřidávejte olivový olej.
- Vše rozmixujte dohladka.
- Aby byla majonéza jemná, přilévejte na závěr postupně olivový nebo bio slunečnicový olej, až se zcela promíchá se všemi ingrediencemi.
- Majonézu dle potřeby dochuťte solí.
Raw tatarská omáčka
- Nadrobno nakrájejte kyselé okurky a cibuli (popř. kousek kapie nebo mrkve) a zamíchejte do majonézy.
Raw vlašský salát
- Do majonézy vmíchejte červené zelí a vznikne vám zdravá obdoba vlašského salátu.