Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
|
Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
|
Porce
1,5 l polévky
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve větším hrnci rozpalte tuk a cibuli na něm osmahněte dozlatova.
- Pak ji zalijte vodou, rozdrobte do ní kostku vývaru a vařte asi 20 minut, až cibule změkne.
- Pak polévku přepasírujte přes síto, nebo ji přímo v hrnci rozmixujte ponorným mixérem.
- Polévku ještě krátce prohřejte, okořeňte a osolte.
- Do každého talíře vložte opečené kostičky chleba, které pak přelijte polévkou.
- Ihned podávejte, aby se chléb příliš nerozmáčel.