Pohankový kontrabáš

Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambory 1kg
    pohanka 0,5kg
    vejce 2ks
    smetana 200ml
    bůček 300g uzený
    cibule 1ks
    sádlo na smažení
    petržel na ozdobu
    brynza na ozdobu
Pokyny
  1. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme, stejně tak pohanku ( tu několikrát propláchneme, ve vroucí vodě povaříme 2 minuty a necháme dojít pod peřinou).
  2. Nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a pokrájený bůček osmažíme na sádle, přidáme pohanku a koření.
  3. Směs promícháme s uvařenými bramborami a vložíme do vymazané zapékací misky.
  4. Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, osmaženou slaninou a brynzou a zapečeme dvacet minut v troubě rozpálené na 200 °C.
  5. Podáváme se zakysaným zelím, ozdobené petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*