Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
|
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Bramborové špecle dejte vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut.
- Brokolici rozeberte na malé růžičky a také ji uvařte v jiném hrnci ve slané vodě – asi 10 minut.
- Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je nadrobno.
- Na pánvi rozpalte olej a máslo a cibuli s česnekem na omastku opečte.
- Hotovou brokolici sceďte a nechte okapat.
- Pak ji přidejte k cibuli a česneku. Společně promíchejte a přidejte kapary.
- Smetanu nalijte do menšího kastrolku, přidejte žloutky a citronovou šťávu, osolte, dochuťte bílým pepřem a pečlivě rozšlehejte na jemnou omáčku, kterou následně krátce povařte.
- Hotové špecle sceďte a přendejte je do větší mísy, v níž budete pokrm podávat.
- Přidejte k nim brokolici s cibulí, česnekem a kapary a vše zlehka promíchejte.
- Zvlášť do omáčníku nalijte žloutkovou omáčku a do misky nachystejte nasekanou čerstvou pažitku na posypání jednotlivých porcí.
Pro obměnu můžete bramborové špecle nahradit těstovinami. Vhodné jsou penne nebo fusilli.