Jasmínová rýže s petrželovou omáčkou a goody foody řízečkem

Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    petržel 800g
    cibule 300g
    pepř 1špetka
    petržel na ozdobení
Pokyny
  1. Jasmínovou rýži propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme se špetkou soli.
  2. Na omáčku si připravíme cibule, které pokrájíme na měsíčky a zlehka osmahneme.
  3. Následně přidáme na menší kousky nakrájenou petržel.
  4. Zlehka podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme 3-4 špetky soli a necháme přibližně 10 minut na mírném plameni dusit.
  5. Poté zeleninu rozmixujeme, pokud je příliš hustá, přilijeme vývar nebo 1/2 rostlinné smetany.
  6. Omáčky tohoto typu rád dochucuji ume octem, který je naprosto unikátní potravinou bohatou na enzymatické látky, ale také vápník, hořčík, draslík a další.
  7. Rýži ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*