V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
|
V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
|
Porce
1 filet
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Filet z lososa omyjeme, očistíme a rozkrájíme na jednotlivé porce - steaky.
- Ty následně osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a tyto ingredience do masa lehce vmasírujeme.
- Steaky z lososa vložíme na středně rozpálený gril kůží dospod a grilujeme přibližně 5 minut. Poté maso otočíme kůží nahoru a dopékáme.
- Při grilování dejte pouze pozor na to, abyste maso nevysušili.
- Hotové steaky pokapeme šťávou z citrónu či limetky a podáváme s opečenou bagetou, vařeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.