Domácí kuřecí paštika

Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
250 ml sklenička
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 250g
    cibule 2ks
    česnek 1stroužek
    koření provensálské
    tymián 1snítka
Pokyny
  1. Játra pečlivě očistěte a odstraňte z nich všechny blanky a nečistoty.
  2. Poté je nakrájejte na menší kousky.
  3. Na másle zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte játra.
  4. Až se zatáhnou a změní barvu, tak přidejte 3 lžičky provensálského koření, sůl a pepř.
  5. Opečenou směs rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte smetanu a rozpuštěné máslo – 200 g a celou směs ještě pořádně promixujte.
  6. Dochuťte dle libosti. Směs dejte do keramických misek nebo skleniček a navrch nalijte rozehřáté máslo.
  7. Dozdobte stroužky voňavého tymiánu a nechte vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*