Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
|
Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
|
Porce
250 ml sklenička
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí játra
500g
máslo
250g
cibule
2ks
česnek
1stroužek
koření
provensálské
smetana ke šlehání
2lžíce
tymián
1snítka
|
Pokyny
- Játra pečlivě očistěte a odstraňte z nich všechny blanky a nečistoty.
- Poté je nakrájejte na menší kousky.
- Na másle zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte játra.
- Až se zatáhnou a změní barvu, tak přidejte 3 lžičky provensálského koření, sůl a pepř.
- Opečenou směs rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte smetanu a rozpuštěné máslo – 200 g a celou směs ještě pořádně promixujte.
- Dochuťte dle libosti. Směs dejte do keramických misek nebo skleniček a navrch nalijte rozehřáté máslo.
- Dozdobte stroužky voňavého tymiánu a nechte vychladnout.