Kuře ala Cacciatore

Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    žampiony 200g
    bílé víno 200ml
    cibule 3ks
    rajčatový protlak 2plechovky
    paprika 1ks červená
    česnek 2stroužky
    kapary 2lžíce
    rozmarýn 1snítka čerstvý
    petržel na ozdobu
Pokyny
  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
  2. Opečeme je zprudka na olivovém oleji a přendáme do pekáčku.
  3. Na zbylém výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku.
  4. Směs přidáme ke kuřecím stehnům.
  5. Doplníme sekanými rajčaty, pokrájenými žampiony, kapary, rozmarýnem, šalvějí, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a necháme v troubě na 175 stupňů dusit asi 50 minut.
  6. Posledních 10 minut necháme dopéct odkryté.
  7. Kuřecí stehna ozdobíme petrželkou.
  8. Můžeme je podávat s rýží, těstovinami nebo bagetou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*