Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
|
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
|
Porce
1 forma 30 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Těsto
mandlová mouka
350g
třtinový cukr
230g
javorový sirup
145ml
vejce
4ks
kypřící prášek
2lžičky
Náplň
rebarbora
200g
nakrájená na větší kusy
máslo
50g
třtinový cukr
3lžíce
mandlové lupínky
1hrst
|
Pokyny
- Vejce s cukrem a javorovým sirupem vyšleháme do pěny.
- Postupně vmícháme mandlovou mouku.
- Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (případně do formy vyložené pečicím papírem).
- Nakrájenou rebarboru rozprostřeme na koláč - nedáváme příliš velkou vrstvu, jinak by nám rebarbora mohla propadnout na dno koláče.
- Na rebarboru poklademe nakrájené kousky másla. Posypeme třtinovým cukrem a mandlovými lupínky.
- Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 170 °C.