Pistáciové cannoli

Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
28 kusů cannoli
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
1 hodina
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Těsto
    víno 75 - 90ml portské
    máslo 25g změklé
    vejce 1ks
    olej na smažení
Krém z ricotty
    ricotta 500g
    čokoláda 50g hořká, 70%
    ořechy 40g pistáciové, nasekané, nesolené
Na ozdobu
    ořechy 10g pistáciové, nasekané, nesolené
    trubičky cukrářské
Pokyny
  1. Mouku prosejeme a přidáme cukr, máslo a vejce.
  2. Vše hněteme při nízké rychlosti hákem na kynuté těsto.
  3. Po troškách přiléváme do těsta víno - musí vzniknout hladké, lesklé, elastické, ale pevné těsto.
  4. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  5. Mezitím si připravíme náplň.
  6. Ricottu dáme do mísy, přidáme cukr moučku a mícháme, dokud nebude ricotta hladká.
  7. Přidáme nasekané pistácie, čokoládu a pomerančovou kůru.
  8. Promícháme, přikryjeme potravinářskou folii a dáme vychladit do lednice.
  9. Odležené těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na velmi tenký plát, nejlépe cca 1 mm.
  10. Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 8 cm.
  11. Natočíme je na cukrářské trubičky.
  12. Na spoji lehce potřeme vodou a přimáčkneme, aby se během smažení těsto nerozpojilo.
  13. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, aby cannoli při smažení plavaly a usmažily se ze všech stran.
  14. Smažíme je spolu s kovovými trubičkami do zlatova.
  15. Při smažení by se měly tvořit malé puchýřky.
  16. Po usmažení je přendáme na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.
  17. Cannoli necháme lehce vychladnout, stáhneme je z kovových trubiček, a následně je necháme úplně vychladnout.
  18. Cannoli plníme z obou stran pomocí cukrářského sáčku ricottovým krémem (není potřeba používat cukrářskou špičku).
  19. Oba konce trubiček pak namočíme do nasekaných pistácií a na závěr je pocukrujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*