Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
|
Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
|
Suroviny
sezamová semínka
150g
olivový olej
45ml
|
Pokyny
- Semínka rozložte na pečicím papíře a pečte v troubě rozehřáté na 160 stupňů a to zhruba 9 minut.
- Poté je dobře promíchejte a pečte dalších 9 minut.
- Až budou mít semínka zlatou barvu, vytáhněte je (mají tendence se rychle připalovat!), promixujte je v mixeru a teprve poté přidejte olivový olej a dosolte solí.
- Tahini můžete používat místo másla na chleba, na zajímavou chuť této zdravé pomazánky si snadno zvyknete!