Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
|
Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
|
Porce
2 osoby
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Celozrnnou rýži si přes noc namočíme.
- Následujícího dne vodu slijeme a rýži několikrát propláchneme.
- Postavíme na plotnu, přivedeme k varu, hned ztlumíme a posbíráme vzniklou pěnu.
- Až poté rýži osolíme.
- Tento proces nám usnadní trávení a rýže je o poznání chutnější.
- V průběhu vaření můžeme dolít vodu.
- Záleží na nás, jak moc nám uvařená rýže chutná.
- V souvislosti se sportovní aktivitou bych doporučil rýži uvařit více, aby došlo k větší hydrataci organismu.
- Stranou si nakrájíme nadrobno cibuli, jemně osolíme, velmi krátce ji osmahneme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou mrkev a hrášek, zlehka podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme přibližně 5 min.
- Následně přidáme k zelenině ovesnou, popřípadě rýžovou smetanu a nakrájený tempeh.
- Dochutíme čerstvě nadrcenými bylinkami, špetkou chilli a necháme odstát.
- Směs se zeleninou a tempehem následně vmícháme do uvařené rýže. Talíř ozdobíme tenkými plátky sýru.