Čím je barva pokrmu výraznější, tím více prospěšných látek obsahuje. Tato oranžová polévka je přímo nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty.
|
Čím je barva pokrmu výraznější, tím více prospěšných látek obsahuje. Tato oranžová polévka je přímo nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
mrkev
5ks
červená řepa
3ks
batáty
2ks
cibule
3ks
mléko
300ml
rýžové
|
Pokyny
- Cibuli nasekáme na měsíčky a krátce ji osmahneme společně s několika špetkami soli a pepře na olivovém oleji.
- Poté přidáme oloupanou a nakrájenou řepu.
- Podlijeme nejlépe zeleninovým vývarem a dusíme do změknutí.
- Následně přidáme nakrájenou mrkev a batáty.
- Ty jsou hotové poměrně rychle. Po uvaření k zelenině přilijeme rýžové mléko a vše rozmixujeme. Polévku ochutnáme a můžeme dochutit dýňovým olejem, sojovou omáčkou tamari, popřípadě ume octem.
- Talíř ozdobíme polníčkem a rostlinnou smetanou.