Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
|
Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
|
Porce
200 ml termixu
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
tvaroh
1ks
plnotučný
smetana ke šlehání
100ml
min. 31 %
moučkový cukr
2lžíce
vanilka
1/2ks
lusk
|
Pokyny
- V robotu ušleháme smetanu.
- Když je smetana tuhá, zašleháme do ní tvaroh, moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku.
- Hotový termix podáváme hned nebo ho skladujeme v lednici.
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.