Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
|
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
|
Suroviny
|
Pokyny
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na 1mm plátky.
- Osolíme mořskou solí, promícháme v nádobě a odložíme na půl hodinky. Poté velmi pečlivě zeleninu omyjeme pod studenou vodou, položíme na čistou utěrku a osušíme.
- Plátky položíme na pečicí papír a potřeme směsí, kterou si vyrobíme smícháním olivového oleje, koření, bylinek a česneku – už nepřidáváme sůl!
- Pečeme při teplotě 140°C cca 40 minut.
- Chipsy chutnají dobře se zakysanou smetanou, kterou smícháte s nakrájenou cibulkou a troškou mleté papriky, případně bylinkam