Burákové máslo

Že si můžete doma připravit tuto typicky americkou pochoutku? Je to snadné a navíc máte jistotu, že ve vašem burákovém másle nebudou žádná éčka a jiné záludnosti.
  • Encyklopedie
Že si můžete doma připravit tuto typicky americkou pochoutku? Je to snadné a navíc máte jistotu, že ve vašem burákovém másle nebudou žádná éčka a jiné záludnosti.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
150 g
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    arašídy 200g nepražených a nesolených
    sůl dle chuti
Pokyny
  1. Buráky s olejem (a solí) rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  2. Pokud si s 35 g burákového másla namažeme celozrnnou bagetu (60 g) a přidáme ještě 10 g 100% ovocné pomazánky, dostaneme vhodnou svačinu s těmito hodnotami: 7 g bílkovin, 44 g sacharidů, 20 g tuků, 7 g vlákniny - 744 kJ.

Kvůli vyššímu obsahu tuků doporučuji jíst ho spíše dopoledne, můžeme přidat i do různých ovesných nebo krupicových kaší pro zlepšení chuti, pamatujme však, že i když je to velmi vhodný zdroj tuků, obsahuje 50 % tuku, takže s ním spíše šetřeme. Při redukci mažeme na pečivo menší množství, než je zde uvedené, což někomu nemusí chutnat, takže je lepší ho přidávat spíše do kaše. Výborné je i na namazání lívanců v kombinaci s ovocnou pomazánkou, banánem a tvarohem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*