Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
|
Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
|
Porce
300 g hummusu
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin, protože se namočením jakákoli luštěnina stává stravitelnější!
- Následně v průběhu vaření sbíráme pěnu, která se u cizrny tvoří ve velkém množství.
- Poté rozumně osolíme a necháme vařit na mírném plameni přibližně hodinu a půl.
- Uvařenou cizrnu chladíme ve studené vodě a následně rozmixujeme společně se sójovou omáčkou tamari, lněným olejem, kumínem a česnekem.
- Pokud bude mixování obtížné, můžeme přilít přebytečnou vodu z vaření. Do vzniklé pasty vmícháme nastrouhanou mrkev a na velmi jemná kolečka nakrájený řapíkatý celer.