Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    olivový olej 3lžíce
    citrón 1ks
    česnek 1stroužek
    tymián 1lžíce
    jehněčí maso 500g (hříbek, svíčková nebo kotletky), zbavené tuku a blan, pokrájené na kostky
    lilek nebo jiné druhy dle chuti
Pokyny
  1. Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí kostky masa.
  2. Necháme odležet, minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
  3. Zeleninu pokrájíme na stejné množství kousků a obalíme v marinádě, ze které jsme vyjmuli maso.
  4. Maso a zeleninu napíchneme na grilovací jehly a zakončíme čtvrtkou citrónu. Grilujeme 5 až 10 minut z každé strany.
  5. Podáváme se salátem a bramborami.

Nejlepší je jehněčí z mladých zvířat. V obchodě je poznáte podle barvy – světle růžová je dobrá, čím tmavší maso, tím starší zvíře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*