Staročeská pučálka

Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hrách 300g
    sádlo 100 - 150g
Pokyny
  1. Přebraný hrách na sítku dokonale propláchneme pod tekoucí vodou. Nasypeme jej do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou.
  2. Nádobu uložíme na teplé místo a hrách necháme den až dva dny naklíčit. Přebytečnou vodu slijeme, aby hrách zůstal ponořený jen napůl.
  3. Třetí den obvykle vyraší klíčky.
  4. Potom naklíčený hrách scedíme, propláchneme vodou a na pomaštěné pánvi krátce opražíme.
  5. Aby se hrách opekl pravidelně, můžeme dát na pekáč do trouby.
  6. Pučálku ihned podáváme na talíři osolenou, opepřenou a maštěnou škvarkovým sádlem s prolisovaným česnekem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*