Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
|
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
|
Porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Přebraný hrách na sítku dokonale propláchneme pod tekoucí vodou. Nasypeme jej do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou.
- Nádobu uložíme na teplé místo a hrách necháme den až dva dny naklíčit. Přebytečnou vodu slijeme, aby hrách zůstal ponořený jen napůl.
- Třetí den obvykle vyraší klíčky.
- Potom naklíčený hrách scedíme, propláchneme vodou a na pomaštěné pánvi krátce opražíme.
- Aby se hrách opekl pravidelně, můžeme dát na pekáč do trouby.
- Pučálku ihned podáváme na talíři osolenou, opepřenou a maštěnou škvarkovým sádlem s prolisovaným česnekem.