Brownies patří ke stálicím americké kuchyně a cestu si našly i na české stoly. Jsou vláčné, plné čokolády a díky ořechům je můžete považovat i za relativně zdravý zákusek. Výborně chutnají i druhý den.
|
Brownies patří ke stálicím americké kuchyně a cestu si našly i na české stoly. Jsou vláčné, plné čokolády a díky ořechům je můžete považovat i za relativně zdravý zákusek. Výborně chutnají i druhý den.
|
Porce
1 forma 30 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Máslo rozpustíme do horka (nevaříme), nasypeme cukr a rozmícháme.
- Dále přidáme čokoládu a hrnec sundáme z plotny. Čokoládu mícháme, dokud se nerozpustí.
- Rozšleháme vejce a přidáme do směsi v hrnci.
- Hmotu mícháme, dokud se nespojí.
- Přidáme hladkou mouku a ořechy, poté rozmícháme na hladké těsto a nalijeme do pekáče s pečicím papírem.
- Pečeme na 170 °C, cca 30 minut.