Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
|
Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, zbylé tužší části si ponecháme stranou třeba na polévku.
- Růžičky vhodíme do hrnce s vroucí vodou a asi 7 minut je povaříme.
- Pak brokolici scedíme.
- Mezitím, co se vaří, rozpálíme na pánvi olivový olej.
- Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do oleje.
- Krátce je orestujeme.
- Pak do pánve přidáme okapané růžičky brokolice a postupně je po všech stranách opečeme.
- V šálku smetany rozmícháme sušený a nadrcený rozmarýn, přidáme špetku mletého pepře a trochu soli.
- Promícháme a nalijeme do pánve na brokolici.
- Necháme asi 5 minut probublávat.
- Na závěr zlehka promícháme a můžeme podávat.
Stejným způsobem můžeme připravit i květák. Chuť pokrmu ještě zvýrazníme, pokud přidáme do smetany lžíci rajského protlaku.